پروپیونات کلسیم
نوشته شده توسط : SHIMA

مونو سدیم گلوتامات Monosodium glutamate

نامهای مترادف:سدیم 2-آمینوپنتا ندیوات، سدیم گلوتامات، نمک اسید گلوتامیک،,MSG, E621, Monosodium glutamate
فرمول شیمیایی: C5H8NNaO4
شکل ظاهری: پودر کریستالی سفید رنگ
خلوص: 99.9%
بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی

مونو سدیم گلوتامات

مونو سدیم گلوتامات که به عنوان گلوتامات سدیم نیز شناخته می شود، یکی از فراوان ترین اسید آمینه های غیر ضروری طبیعی برای بدن انسان است که بدین معنی است که می تواند در بدن ما سنتز شود و به طور طبیعی در گوجه فرنگی، پنیر و دیگر غذاها یافت می شود. اسید گلوتامیک یکی از 20 اسید آمینه تشکیل دهنده پروتئین است. MSG در صنایع غذایی به عنوان یک تشدیدکننده طعم استفاده می شود که عطر و طعم گوشتی و مواد غذایی را تقویت می کند، این ماده به‌طور معمول به غذاهای آماده و فراوری‌شده مانند غذاهای یخ‌زده، ادویه مخلوط، همبرگر، برخی کنسروها، انواع سوپ‌های آماده و سس سالاد افزوده می‌شود. سازمان غذا و داروی ایران MSG را به عنوان افزودنی مجاز به رسمیت شناخته شده است.
آیا تا بحال فکر کرده اید که چرا کودکان و حتی افراد بزرگسال عاشق سوسیس و کالباس  و یا پفک  چیپس می شوند چرا یک همبرگرفروشی فروش بالاتری از دیگران  دارد و غذای فلان فست فود خوشمزه تر است؟ مونو سدیم گلوتامات که به عنوان یک افزودنی در فست فود ها و غذاها استفاده می شود با افزایش سطح گلوتامین در بدن انسان و تحریک سیستم گلوتامینرژیک باعث می شود که شما طعم گوشت و سایر افزودنی ها را بهتر احساس کنید.

تولید مونو سدیم گلوتامات

تولید تجاری مونو سدیم گلوتامات در سال 1909 آغاز شد. در گذشته، آن توسط هیدرولیز پروتئین های طبیعی تولید شده بود، از جمله گلوتن گندم و دانه های سویا. امروزه تولید گلوتامات مونوسیدیم از طریق تخمیر باکتری انجام می شود. باکتری (Corynebacterium glutamicus) در یک محیط مایع حاوی قند، ملاس یا نشاسته به عنوان یک ماده فرعی رشد می کنند. باکتری ها قادر به تولید و حذف اسید گلوتامیک به محیط می باشند. در نتیجه، اسید گلوتامیک در محیط تجمع می یابد و بعد از آن به وسیله فیلتراسیون جدا شده، خالص شده و با خنثی سازی آن به گلوتامات مونون سدیم تبدیل می شود. پس از پاکسازی، کریستالیزاسیون و خشک شدن، یک پودر سفید مونو سدیم گلوتامات آماده استفاده برای تقویت کننده طعم است.

کاربرد مونو سدیم گلوتامات

کاربرد مونو سدیم گلوتامات

گلوتامات سدیم عطر و طعم خاصی ندارد و فقط باعث می شود شما سایر عطر و طعم ها را بهتر احساس کنید. این ماده به‌طور معمول به غذاهای آماده و فراوری‌شده مانند غذاهای یخ‌زده، ادویه مخلوط، همبرگر، برخی کنسروها، انواع سوپ‌های آماده و سس سالاد افزوده می‌شود. اسید گلوتامیک و همچنین نمک های مختلف گلوتامیک اسید به غیر از MSG، مانند گلوتامات منوپاتی، دی کلومات کلسیم، گلوتامات منوآمونیوم و دی کلوتامات منیزیم اثر مشابهی دارند. گلوتامات همچنین از لحاظ علمی به عنوان پنجمین طعم اساسی همراه با شیرین، ترش، نمکی و تلخ شناخته شده است. همانطور که گلوتامات جزء اصلی پروتئین است، به طور طبیعی در تقریبا تمام مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، سبزیجات و شیر یافت می شود.
مقدار مجاز گلوتامات مورد استفاده در غذاها معمولا در محدوده 0.1٪ تا 0.8٪ از مواد غذایی است.

 

فارسی

ادتا

ادتا EDTA

نام های دیگر: اتیلن یدین تریلی تتراستیک اسید،  دیامینواتن تتراستیک اسید ، ادتا 2سدیم ، ادتا 4سدیم، دی سدیم ادتا
فرمول شیمیایی: C10H16N2O8
شکل ظاهری: بلورهای بی رنگ
بسته بندی : 25 کیلوگرمی

ادتا چیست

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید یا به اختصار ادتا (EDTA) یک ماده شیمیایی است که برای اهداف صنعتی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. ادتا یک آمینو پلی کربوکسیلیک اسید و یک جامد محلول در آب بدون رنگ است. پایه مونتاژ آن اتیلن دی امین تترا استات است. این ماده به طور گسترده ای برای حل کردن آهک استفاده می شود. سودمندی آن به دلیل نقش آن به عنوان یک لیگاند شش دندان و عامل کلات، یعنی توانایی آن برای "استخراج" یونهای فلزی مانند Ca2 + و Fe3 + است. پس از اتصال ادتا به یک پیچیده فلزی، یون فلز در محلول باقی می ماند اما واکنش کمتری را نشان می دهد.

کاربرد های ادتا

صنعت

ادتا صنعتی

در صنعت، ادتا به طور عمده برای جداسازی یونهای فلزی در محلول آبی استفاده می شود. در صنعت نساجی، از ایجاد ناخالصیهای یونی در رنگهای سنتزی جلوگیری می کند و از تغییر رنگ محصولات رنگ شده جلوگیری می کند. ادتا در صنایع کاغذ، توانایی یونهای فلزی، به ویژه Mn2 +، که از کاتالیز کردن ناپیوسته پراکسید هیدروژن در "سفید کردن کلر" استفاده می شود، را مهار می کند. به طور مشابه، ادتا به برخی از مواد غذایی به عنوان نگهدارنده یا تثبیت کننده برای جلوگیری از رنگ آمیزی اکسیداتیو کاتالیزوری که توسط یون های فلزی کاتالیز می شود اضافه می شود. در نوشابه های حاوی اسید اسکوربیک و بنزوات سدیم، ادتا از تشکیل بنزن که یک ماده سرطانزاست جلوگیری میکند.
کاهش سختی آب در لباسشویی و در دیگهای بخار، همگی به ادتا و ترکیبات مرتبط بستگی دارد که باعث جداسازی Ca2 +، Mg2 +، و همچنین دیگر یون های فلزی می شود.  به طور مشابه، ادتا در صنعت سیمانی برای تعیین آهک آزاد و منیزیم آزاد در سیمان استفاده می شود.
محلول سازی یونهای آهن، در pH اسیدی یا نزدیک به خنثی با استفاده از EDTA انجام شود. این ویژگی در کشاورزی شامل هیدروپونیک مفید است. با این حال، با توجه به وابستگی PH به تشکیل لیگاند، EDTA برای بهبود حلالیت آهن در خاک های خنثی بالا مفید نیست.  در غیر این صورت، در pH نزدیک به خنثی و بالاتر، آهن (III) نمک های نامحلول را تشکیل می دهد، که به گونه های گیاهی حساس به زیست محیطی کمتری دارند.
ادتا در جداسازی فلزات لانتانید توسط کروماتوگرافی مبادله یونی نیز استفاده می شود. با استفاده از دانه های پلی استایرن سولفون شده و مس (II) به عنوان یون نگهدارنده، EDTA موجب می شود که لانتانیدها به ستون رزین مهاجرت کنند، در حالی که جداسازی آنها به باند لانتانیدها خالص است. لانتانیدها به منظور کاهش تعداد اتمی، زنده می مانند. با توجه به هزینه این روش، نسبت به استخراج حلال ضد جریان، در حال حاضر تنها مبادله یون برای به دست آوردن بالاترین خلوص لانتانیدها (معمولا بیشتر از 4N، 99.99٪) استفاده می شود.

داروسازی - پزشکی

ادتا دارویی

ادتا در لیست سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از داروهای بسیار مهم تلقی می شود. این ماده در ترکیب برای درمان مسمومیت به سرب و جیوه مورد استفاده قرار میگیرد. چنین درماني به عنوان درمان کمپلکس شناخته می شود که EDTA یون های سمی موجود در بدن را بی ضرر می کند. EDTA به صورت داخل وریدی تجویز می شود و از طریق جریان خون آن را انجام می دهد. با توجه به طبیعت شش ضلعی آن، EDTA دارای ساختار مولکولی بسیار شبیه یک پاره است. از آنجا که این ساختار بسیار دقیق است، EDTA فلزات سنگین سنگین را که در جریان خون به سمت خود کشف شده است، کشف می کند و خود را به این یون های فلزی متصل می کند. این پیوستگی یک ترکیب را ایجاد می کند که از طریق ادرار از بدن خارج می شود و اجازه نمی دهد آنها را به آنزیم ها و سیتوکروم ها متصل کنند. درمان کلاته ممکن است نشست های زیادی داشته باشد و ممکن است در هر نشست در هر ساعت از یک تا سه ساعت طول بکشد. نه تنها می تواند کمک درمانی را در دفع یون های سربی مضر از بدن، بلکه همچنین می تواند به رهایی از جیوه، کروم، کبالت، نیکل، روی، آرسنیک و یون های تالیم از جریان خون کمک کند. در موارد مصرف بیش از حد دیگوکسین، داروهایی که برای درمان فیبریلاسیون دهلیزی، فلوتر کبدی و حتی نارسایی قلبی استفاده می شود، EDTA برای تمیز کردن جریان خون یون های استفاده نشده استفاده شده است.

آرایشی بهداشتی

در شامپو ها، پاک کننده ها و دیگر محصولات مراقبت شخصی، نمکهای ادتابه عنوان یک عامل جداسازی کننده برای بهبود پایداری آنها در هوا استفاده می شود.

کاربردهای آزمایشگاهی

ادتا آزمایشگاهی

 

در آزمایشگاه، ادتا به طور گسترده ای برای تخلیه یون های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد: در بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی، تخلیه یون به طور معمول برای غیر فعال کردن آنزیم های وابسته به فلز، یا به عنوان آزمایش برای واکنش آنها و یا سرکوب آسیب به DNA یا پروتئین استفاده می شود. در شیمی تحلیلی، ادتا در تست های پیچیدگی اندازه گیری و تجزیه و تحلیل سختی آب استفاده می شود و یا به عنوان عامل پوشش دهنده یون های فلزی که می توانند با تجزیه و تحلیل مواجه شوند. EDTA بسیاری از کاربردهای تخصصی در آزمایشگاه های زیست پزشکی، مانند چشم پزشکی دامپزشکی را به عنوان یک ضد کلرژاز برای جلوگیری از بدتر شدن زخم قرنیه در حیوانات می یابد. در کشت بافت، EDTA به عنوان یک عامل کلاته که به کلسیم متصل می شود و از اتصال کادرگین ها بین سلول جلوگیری می کند، جلوگیری از انقباض سلول های رشد شده در سوسپانسیون مایع یا جدا کردن سلول های دلبستگی برای عبور از آن استفاده می شود.

فارسی

سدیم تری پلی فسفات

سدیم تری پلی فسفات

نامهای دیگر: پیرو فسفات، پیرو فسفات سدیم، تترا سدیم پیروفسفات خشک، ،STP, STPP
فرمول شیمیایی: Na4O7P2
شکل ظاهری: بلورهای بی رنگ یا سفید
خواص: منعقد کننده ، امولسیون کننده
 

سدیم تری پلی فسفات

سدیم تری پلی فسفات یک ترکیب شیمیایی شفاف بلورین رنگ با فرمول Na4P2O7 بوده و نمک سدیم اسید تری فسفریک است. این نمک از از پیرو فسفات و یون های سدیم تشکیل شده است. STPP به عنوان یک عامل بافر، امولسیفایر، عامل پراکنده و یک عامل ضعیف استفاده می شود و اغلب بعنوان افزودنی مواد غذایی استفاده می شود. از این محصول به عنوان یک تقویت کننده طعم استفاده می شود.

فروش سدیم تری پلی فسفات

 

فارسی

پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم

نامهای دیگر: پروپوانات کلسیم، دی پروپیونات کلسیم، نمک کلسیم اسید پروپیونیک، E282
فرمول شیمیایی: C6H10CaO4
شکل ظاهری: پودر سفید رنگ
بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

فروش پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم یک نوع افزودنی غذایی است که به عنوان نگهدارنده مواد غذایی و مواد خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است با پروپنیک اسید و پروپیونات سدیم جهت استفاده ترکیب شود. این محصول شایع ترین ماده ضد میکروبی در صنعت پخت است و در تولید نان، کیک، کلوچه و تولید انواع محصولات آردی مورد استفاده قرار می گیرد البته در تولید محصولات لبنی نیز از پروپیونات کلسیم استفاده می شود. این محصول مانع از رشد باکتری و قارچ می شود و بر خلاف بنزوات سدیم نیازی به محیط اسیدی ندارد. اسید پروپیونیک به طور طبیعی در شیر و تخمیر باکتری ها یافت می شود. پروپوانات کلسیم بیشترین استفاده را در جهان دارد و توسط اسید پروپیونیک و کلسیم هیدروکسید تحت شرایط بهداشتی تولید می شود.

 

فارسی
Tags: 





:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 خرداد 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: